18 komandat Siri që çdo pronar i iPhone duhet të dijë « iOS dhe iPhone :: Hacks Gadget


Siri mund të kryejë shumë veprime për ju në iPhone tuaj, të tilla si dërgimi i mesazheve, sigurimi i informacionit, marrja e udhëzimeve, kërkimi i një kontakti dhe luajtja e muzikës. Megjithatë, ka komanda zanore edhe më të rëndësishme të Siri-t që duhet t’i dijë çdo pronar i iPhone – edhe ata që e urrejnë Siri-n.

Disa nga komandat e mëdha të Siri nga të cilat do të përfitonit erdhën me iOS 16, kështu që ato janë goxha të reja dhe ato për të cilat ka më pak gjasa të dini në krahasim me të tjerët. Sidoqoftë, ato që funksionojnë në iOS 16 dhe versionet më të vjetra të iOS nuk duhen injoruar, sepse ekziston mundësia që të mos i keni hasur ende dhe njëri prej tyre mund të përfundojë të jetë ai që përdorni më shumë tani e tutje.

Të gjitha komandat e mëposhtme duhet të funksionojnë pa marrë parasysh nëse filloni Siri nga butoni Side ose Home, Hey Siri ose Type to Siri.

1. Rinisni ose fikni iPhone tuaj

Në iOS 16 dhe versionet e mëvonshme, mund t’i kërkoni Sirit të “rinis iPhone” ose “rinis telefonin” dhe Siri do t’ju kërkojë të konfirmoni se vërtet dëshironi të rinisni pajisjen tuaj. Mund të thoni “po” ose të shtypni butonin “Rinisni”. E njëjta gjë vlen edhe për “Fikja e telefonit”, “Fikja e iPhone” ose “fikja e telefonit”.

Përpara iOS 16, Siri thjesht do të thoshte se nuk mund ta bënte këtë. (Me shume informacion.)

Shembull i komandave Siri që funksionojnë për rifillimin:

 • “Rinisni iPhone”
 • “Rinise telefonin”

Shembull i komandave Siri që funksionojnë për fikjen:

 • “Fike”
 • “Fikeni iPhone”
 • “Fike telefonin”
 • “Fike”
 • “Mbyllni iPhone”
 • “Mbyll telefonin”
 • “Fikni iPhone”
 • “Fike telefonin”

2. Shihni Çfarë është e mundur

Gjithashtu disponohet vetëm në iOS 16 e më vonë, “Çfarë mund të bëj këtu?” ju ndihmon të mësoni të gjitha komandat e mundshme të Siri për aplikacionin e hapur aktualisht. Ju gjithashtu mund të pyesni “Çfarë mund të bëj me [App Name]?” për të mësuar rreth një aplikacioni tjetër në iPhone tuaj. Sido që të jetë, nëse Siri nuk mund të gjejë ndonjë rezultat, ai do të sugjerojë disa komanda të dobishme të sistemit. Kjo komandë funksionon vetëm në iPhone XS dhe modele më të reja. (Me shume informacion.)

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Çfarë mund të bëj këtu?”
 • “Çfarë mund të bëj [App Name]?”

3. Hapni Cilësimet e sistemit ose të aplikacionit

Kur duhet të ndryshoni disa cilësime iOS në iPhone tuaj, mënyra më e shpejtë për të hapur aplikacionin Settings është me Siri. Thjesht thuaj “open preferencat” ose “open settings” ose thjesht “preferences” ose “settings”.

Ju gjithashtu mund të thoni “[Menu Name] preferencat” ose [Menu Name] cilësimet” për të hapur disa nënmenu specifike te “Cilësimet”, por jo të gjitha. Disa që funksionojnë përfshijnë Aksesueshmërinë, Ekranin, të Përgjithshme, Siri dhe Wallpaper. Për disa, si “Cilësimet e zmadhimit”, Siri do të shfaqë një buton që mund të trokitni për të kaluar atje Të tjerët mund të mos bëjnë asgjë.

Gjithashtu, nëse thoni “preferenca” nga pothuajse çdo aplikacion, Siri mund t’ju çojë drejtpërdrejt te cilësimet e atij aplikacioni. Ju gjithashtu mund të thoni “[App Name] preferencat” ose “[App Name] cilësimet” nga çdo aplikacion për të kaluar direkt te cilësimet e aplikacionit të kërkuar. Çuditërisht, nuk funksionon me të gjitha aplikacionet e Apple, por kam gjetur se funksionon në mbi 60% të tyre.

Shembull i komandave Siri për të hapur aplikacionin Cilësimet:

 • “Preferencat e hapura”
 • “Hap cilësimet”
 • “Cilësimet”

Shembull i komandave të Siri për të hapur cilësimet e aplikacionit ose menusë:

 • “Preferencat” (kur jeni në aplikacion)
 • “[App Name] preferencat”
 • “[App Name] cilësimet”
 • “[Menu Name] preferencat”
 • “[Menu Name] cilësimet”

4. Bëni një pamje nga ekrani

Siri mund të marrë një pamje nga ekrani nëse jeni të lodhur duke u përpjekur me butonat e harduerit tuaj dhe nuk ju pëlqen asnjë nga alternativat e tjera. Kur thoni “screenshot”, “merr një pamje të ekranit” ose diçka të ngjashme, ndërfaqja e Siri do të zhduket shpejt përpara se të ndodhë pamja e ekranit. Funksionon pavarësisht nëse e keni të aktivizuar “Gjithmonë shfaq titrat e Siri”, “Gjithmonë shfaq fjalimin” ose “Shfaq aplikacionet prapa Siri”.

Ju gjithashtu mund t’i dërgoni një pamje të re ekranit direkt dikujt me “Take screenshot dhe dërgo te [Contact]” ose diçka më të shkurtër si “Ndaj pamjen e ekranit me [Contact].”

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Pamja e ekranit”
 • “Bëni një pamje nga ekrani”
 • “Bëni një pamje nga ekrani”
 • “Kap një ekran”
 • “Kap një ekran”
 • “Bëni pamje nga ekrani dhe dërgojeni te [Contact]”
 • “Ndani pamjen e ekranit me [Contact]”
 • “Dërgo pamjen e ekranit te [Contact]”

5. Cast spells

Pavarësisht nëse jeni adhurues i madh i Harry Potter-it apo jo, është kënaqësi ta bëni iPhone-in tuaj të bëjë gjërat ndryshe. Me Siri, ju mund të bëni magjitë “Lux”, “Nox” dhe “Accio” për të ndezur elektrik dore, për ta fikur dhe për të thirrur një aplikacion të caktuar, përkatësisht. Nëse jeni një fans i guximshëm, madje mund ta programoni iPhone-in tuaj që të kryejë magjitë tuaja të Potterit për gjëra të tilla si rritja e volumit, gjetja e miqve tuaj dhe madje rregullimi i madhësisë së tekstit.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

6. Të mbyllni telefonatat?

Kurdoherë që jeni në një telefonatë ose telefonatë në FaceTime dhe keni nevojë për të shpëtuar kur jeni të zënë duke bërë diçka tjetër, mund t’i thoni Siri-t që ta mbyllë telefonatën për ju dhe do ta bëjë atë. Ai funksionon vetëm në iOS 16 dhe më vonë për iPhone 11 dhe modelet më të reja. Punon edhe në iPhone XS, XS Max, dhe XRpor vetëm kur përdorni kufje AirPods ose Beats të aktivizuara me Siri.

Ndryshe nga komandat e tjera të Siri në këtë listë, duhet të aktivizoni lidhjet e thirrjeve përpara se të funksionojë. Mund të shkoni te Settings –> Siri & Search –> Call Hang Up ose Settings –> Accessibility –> Siri –> Call Hangup për të ndërruar çelësin. Hyrja zanore përpunohet vetëm në pajisje, kështu që nuk duhet të shqetësoheni nëse Apple do të përgjojë bisedat tuaja.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

7. Ndryshoni ose rregulloni cilësimet

Siri mund të aktivizojë dhe çaktivizojë shumë cilësime në iPhone për ju, si dhe të rregullojë disa opsione, dhe aktivizuesit e fjalëve kyçe ndryshojnë në varësi të preferencës.

Disa nga cilësimet me të cilat funksionon përfshijnë “Modaliteti i aeroplanit”, “Bluetooth”, “Ndriçimi”, “Të dhënat celulare”, “Modaliteti i errët”, “Elektrik dore”, “Fokuset” (si “Mos shqetëso, “Driving, “Gaming” dhe “Midfulness”, “Modaliteti i energjisë së ulët”, “Night Shift”, “Invert Smart”, “VoiceOver”, Kontrolli i zërit dhe Wi-Fi.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Aktivizo modalitetin e aeroplanit”
 • “Aktivizo fokusin e lojërave”
 • “Ndrysho modalitetin e errët”
 • “Rrisni ndriçimin”
 • “Aktivizo elektrik dore”
 • “Inverto ngjyrat”

8. Kryeni llogaritjet matematikore

Mund ta hapni shpejt aplikacionin Llogaritësi nga Qendra e Kontrollit sa herë që keni nevojë të zgjidhni një problem matematikor. Megjithatë, ndonjëherë Siri është më i shpejtë.

Siri ishte në gjendje të zgjidhte probleme komplekse matematikore, por përditësimet e fundit i ulën aftësitë matematikore të Siri-t (edhe pse Spotlight ende mund t’i zgjidhë ato). Por ju ende mund të përdorni Siri për shumë probleme matematikore, si llogaritja e këshillave, ndarja e faturave, gjetja e rrënjës kubike të një numri, shikimi se sa i rëndë është një gur, konvertimi i monedhës, shumëzimi dhe pjesëtimi i numrave të gjatë, etj.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Një pjesëtuar me E”
 • “Sa paund në një gur?”
 • “Rrënja kubike e 569”

9. Riprodhoni videon me titra

Nëse humbisni një rresht gjatë një filmi ose shfaqjeje televizive në Apple TV, mund të pyesni Siri “çfarë thanë ata?” për të kthyer 15 sekonda prapa dhe për të aktivizuar titrat gjatë atyre 15 sekondave. Duket se funksionon vetëm në aplikacionin TV. Kur kërkoni Siri në Netflix, Starz dhe shërbime të tjera video streaming, ka të ngjarë të merrni një gabim “titrat nuk janë të disponueshëm” edhe pse ka titra të disponueshme.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Cfare thane ata?”
 • “Cfare tha ai?”
 • “Çfarë ka thënë ajo?”

10. Gjeni kohën diku tjetër

Mund të programoni aplikacionin Clock për t’ju treguar orët në qytete ose vende të tjera nëpërmjet skedës Bota, por kjo nuk është një mënyrë shumë e përshtatshme për të gjetur kohën e diku tjetër kur duhet ta dini shpejt. Në vend të kësaj, pyesni Sirin “në sa është ora [Location].”

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Në sa është ora [City Name]?”

11. Shto ndalesa gjatë lundrimit

Në iOS 16 dhe versionet më të reja, mund t’i kërkoni Sirit të “shtojë një ndalesë” gjatë navigimit. Më pas do t’ju pyesë se ku dëshironi të shkoni dhe ju mund të përgjigjeni me ndalesën tuaj të dëshiruar. Nëse ka më shumë se një rezultat, Siri do të shfaqë një listë ku mund të zgjidhni atë që dëshironi. Ky vend do të hapet në aplikacionin Maps, ku më pas mund të prekni “Shto ndalesë” për të marrë udhëzime për në atë vend përpara destinacionit përfundimtar.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Shto një ndalesë”
 • “Shto një ndalesë në [Location’s Name]”

12. Shtoni artikuj në listën tuaj të blerjeve

Në vend që të shkruani listën tuaj të blerjeve artikull për artikull, thuajini Sirit të shtojë gjithçka që sapo keni menduar në listën tuaj. Nëse tashmë keni një listë në Përkujtuesit e quajtur Lista e blerjeve, Siri do ta shtojë artikullin në të. Përndryshe, Siri do të pyesë nëse dëshironi të krijoni një të tillë, i cili do të ruhet në llogarinë tuaj iCloud. (Mund të përdorni gjithashtu Siri-n për të shtuar artikuj në listat e tjera në Përkujtuesit.)

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Shto qumësht në listën time të blerjeve”
 • “Shto [item] te [list’s name]”

13. Luaj lajmet

Nëse nuk keni kohë për të lexuar lajmet, merrni një përmbledhje të shpejtë të ngjarjeve më të rëndësishme të fundit duke i kërkuar Sirit të “luaj lajmet”. Siri do të luajë një raport audio përmes aplikacionit Podcasts nga burimi juaj i paracaktuar i lajmeve. Nëse nuk ju pëlqen parazgjedhja juaj, mund të thoni, “ndrysho në [News Source Name]” dhe Siri do ta përdorë atë tani e tutje. Ju gjithashtu mund të dëgjoni një këndvështrim tjetër duke thënë, “luaj lajme nga [News Source Name].” Në SHBA, Apple News, CNN, Fox News dhe NPR mbështeten të gjitha.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Luaj lajmet”
 • “Luani lajmet nga [News Source Name]”
 • “Ndrysho në [News Source Name]”

14. Gjeni Email specifik

Nëse ju duhet të gjeni shpejt një email nga një kontakt specifik ose në lidhje me një temë të caktuar, mund t’i kërkoni Siri-t ta kërkojë atë. Mund të kërkoni vetëm sipas kontaktit dhe linjës së subjektit, kështu që nuk mund të kërkoni ende trupin e email-eve me Siri.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Gjeni emailet nga [Contact]”
 • “Gjeni email rreth [subject]”
 • “Gjej [subject] emailet”

15. Shikoni Trailers

Kur dëshironi të shikoni ose t’i tregoni dikujt një trailer filmi ose serie televizive, kërkoni nga Siri ta luajë atë. Nëse gjen një ndeshje, do ta luajë menjëherë në aplikacionin TV. Përndryshe, do t’ju kërkojë të zgjidhni nga disa rezultate. Nëse nuk mund të gjejë ndonjë, do të thotë se nuk ka asnjë rimorkio.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “[Title] rimorkio”
 • “Trailer për [Title]”
 • “Luaj trailerin për [Title]”
 • “Luani [Title” trailer”

16. Share Things

Using the share sheet to send an article, TV show, or another item can be a lengthy process if the person is not in the contact suggestions row. You can skip all the work and ask Siri to share something for you. For example, when viewing an article online or in the News app, say “share this with [Contact].” Nëse nuk është diçka për të cilën Siri mund të dërgojë një lidhje direkte, ajo do të marrë dhe do të dërgojë një pamje nga ekrani. Sido që të jetë, duhet ta konfirmoni për ta dërguar.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

 • “Ndajeni këtë me [Contact]”
 • “Ndaj me [Contact]”
 • “Shperndaje te [Contact]”

17. Telefononi shërbimet e urgjencës

Nëse nuk jeni adhurues i aktivizuesve të butonave harduerikë për kontaktimin me shërbimet e urgjencës, mund t’i kërkoni Siri-t të kontaktojë me ta. Thjesht thuaj “telefono 911” ose kërkoji që të telefonojë çdo shërbim urgjence që duhet të kontaktosh.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:

18. Gjeni gjërat tuaja

Nëse nuk mund të gjeni një nga produktet tuaja të Apple, mund të përdorni Siri në vend që të hapni aplikacionin Find My për të ndihmuar në gjetjen e pajisjes që mungon. Thjesht thuaj “gjeje timen [device]”, dhe nëse është afër dhe në linjë, do të fillojë të luajë një tingull. Nëse nuk është në linjë, tingulli do të luhet herën tjetër që pajisja të futet në linjë. Kjo funksionon në çdo pajisje që mbështet Find My.

Shembull i komandave Siri që funksionojnë:
Mbani lidhjen tuaj të sigurt pa një faturë mujore. Merrni një abonim të përjetshëm në VPN Unlimited për të gjitha pajisjet tuaja me një blerje një herë nga dyqani i ri i Gadget Hacks dhe shikoni Hulu ose Netflix pa kufizime rajonale, rrisni sigurinë kur shfletoni në rrjetet publike dhe më shumë.

Bli tani (80% ulje) >

Oferta të tjera të vlefshme për t’u parë:

Foto e kopertinës dhe pamjet e ekranit nga Justin Meyers/Gadget Hacks

[ad_2]

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *